U.G.C. 'De Pan'

125 jaar


In een ver verleden, in 1894 werd de Doornsche Golfclub opgericht, nu onze UGC De Pan. Eén van de eerste golfclubs van het land. Welgestelde dames en heren, uiteraard in gepaste kledij zwierden over de baan. In de jaren 20 kreeg onze bekende en geliefde baan vorm.

In het voorjaar van 1927 kreeg een geniale architect een zekere Harry Shapland Colt de opdracht om een unieke 18 holes golfbaan te ontwerpen. De Pan. Een toepasselijke naam. Gelegen in de prachtige Schaerweijder bossen verwierf de club al snel naam en faam in heel het land. En binnen afzienbare tijd groeide het aantal leden dan ook.
Foto de PanDe Pan heeft een zeer rijke historie. Vanaf dag 1 was het een populaire golfclub. De baan werd druk bespeeld, door man en vrouw, jong en oud. Ook beroemde mensen en bekende golfers kwamen op de Pan spelen.

We behoren tot de oude 9 en daar zijn we trots op. Door Golfworld is de Pan uitgeroepen tot een van de mooiste banen van continentaal Europa. U ziet, er is inmiddels veel veranderd, maar de baan is nog altijd even mooi.

We bestaan 125 jaar. Een mijlpaal. We laten dat niet onopgemerkt aan u voorbijgaan. We gaan dat uiteraard samen groots vieren. In gepaste stijl. Hoe gaan we dit lustrum vieren? Wij gaan onze baan eren met een knipoog naar de briljante architect Harry Colt die onze baan ontworpen heeft en een eigentijdse popgroep met als lustrumthema ‘Coltplay’.

Er zullen veel leuke evenementen worden georganiseerd voor jong en oud, voor hoge en lage handicappers, voor elk wat wils. En ook denken wij aan Goede Doelen om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Zo organiseren wij een disabled golfdag en werken wij samen met de Richard Krajicek foundation.  

Tot Pan!

Namens de lustrumcommissie
Caspar Diepenhorst (Voorzitter)

Vandaag 9.9